maandag 21 december 2009

Meer info

Kijk ook hier voor meer info over de kilometerheffing:

Rekentruc: elke auto goedkoper

Het echte verhaal achter de kilometerheffing

 
 
 
 

MKB ziet niets in kilometerheffing

Wisten we natuurlijk allang; niemand zit te wachten op de kilometerheffing. MAar nu is dat weer eens gebleken uit een onderzoek. Zie het volgende bericht:

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zien in meerderheid niets in invoering van de kilometerheffing. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van de MKB-portal Business Compleet.nl onder 655 ondernemers die hebben gereageerd op een vragenlijst die ze kregen toegestuurd.

Als er een referendum gehouden zou worden over invoering van de heffing per gereden kilometer, zou 65 procent van de ondernemers tegen stemmen.

Ook blijkt uit de enquête dat nog geen een op de vijf ondernemers denkt dat de files door de kilometerheffing zullen afnemen, bijna een kwart (23 procent) verwacht juist een toename. Bijna 60 procent van de ondervraagden denkt dat de kosten van autorijden zullen stijgen.

woensdag 2 december 2009

Uit de auto. En dan?

Al jaren wordt de automobilist gebruikt als melkkoe voor de overheid. Al jaren wordt er gezegd dat de automobilist op andere manieren en tijden moet reizen. De nieuwste plaagstoot is Het Kastje van Eurlings. Hiermee wordt iedereen tot op de meter en seconde nauwkeurig gevolgd, en moeten we met zijn alleen flink meer betalen (link). Maar biedt de overheid de automobilist nou ook iets, als tegenprestatie tegenover deze pesterijen?

De stelling van dit blog is dat de overheid de burger ook op andere vlakken belet om iets aan de files te doen, of aan het millieu bij te dragen. Een korte opsomming:
- Verhuizen naar een plek dicht bij je werk wordt beboet met overdrachtsbelasting.
- Belastingaftrek voor het inrichten van een thuiswerkplek is jaren geleden afgeschaft.
- De infrastructuur van openbaar vervoer schiet tekort om alle nieuwe Vinexwijken en bedrijfsterreinen op mooie zichtlocaties te bedienen.

Met bovenstaande punten wordt pijnlijk duidelijk dat de overheid zelf verantwoordelijk is voor het vollopen van de wegen. Als ik in 'de normale wereld' een product koop dat niet aan de kwaliteitseisen voldoet, dan krijg ik mijn geld terug. Maar als ik de overheid betaal voor wegen, en ik krijg daar knelpunten (van 3 naar 2, naar 4 naar 2 rijstroken) slecht asfalt en files voor terug, dan moet ik méér gaan betalen.